De afbraammachines van VDL NSA Metaal

Op deze pagina vind je een overzicht van de afbraammacines van VDL NSA Metaal. Deze machines zorgen er voor dat de bramen van de platen worden verwijderd. Een braam is als het waren een splinter op een plaat. Meer informatie over de bewerkingsmethode, kijk dan bij onze bewerkingsmethodes

Op deze pagina vindt u namelijk geen inhoudelijke informatie over de bewerkingsmethode, maar over de afbraammachines van VDL NSA Metaal. Er geprobeerd om op een begrijpelijke manier uit te leggen wat de afbraammachines voor VDL NSA Metaal betekenen.

Afbraammachines

ROTOFINISH 2x

1.jpeg

Een Rotofinish is ideaal voor kleine producten en materialen. Het is als het waren een grote badkuip voor de producten. De producten worden in de bak gestopt. In de bak wordt een ander materiaal toegevoegd, dit kan bijvoorbeeld zand of kiezels zijn. De bak gaat vervolgens draaien, dit zorgt ervoor dat in dit voorbeeld het zand of de kiezels de producten schoonpoetsen waardoor de bramen worden verwijderd.

TIMESAVER 42 RB

42-series-HWRB-1024x768.jpg

De timesaver van VDL NSA Metaal is een echte time saver. De timesaver is een van de meest nieuwe machines van VDL NSA Metaal. Deze machine zorgt voor een 'high-end' afwerking van platen tot 1600 mm breed! De speciale borstels van de machine zorgen ervoor dat alleen de randjes van de platen worden bewerkt en ontzien van bramen. Dit zorgt voor een prachtig en fijn resultaat zonder dat de rest van de plaat is beschadigd. VDL NSA Metaal beschikt over verschillende borstels waarmee de platen van verschillende type afbramingen kunnen worden voorzien. De verschillende borstels zorgen er onder andere voor dat platen van verschillende plaatdiktes kunnen worden bewerkt.

De bewerking ontbramen, klik hier voor een gave video over ontbramen!

Bekijk video