VDL NSA Metaal

VDL NSA Metaal is een veelzijdig toeleverbedrijf op het gebied van plaatbewerking.

Of het nu gaat om enkel stuks of middelgrote series, bij ons kunt u daarvoor terecht! VDL NSA Metaal heeft als streven u compleet te ontzien. Nabehandeling, cleanroom verpakken en het assembleren van producten behoren tot de mogelijkheden.

De kernactiviteit van onze werkvoorbereiders is het beoordelen van producten op maakbaarheid, het kiezen van goede bewerkingsmethodieken alsmede het bepalen van de bijbehorende productprijs. De afdeling werkvoorbereiding is het aanspreekpunt aangaande vele technische kwesties.

Tijdens de ontwerpfase wordt er gekeken naar een optimale productprijs/kwaliteitsverhouding, echter ook bij herhalingsopdrachten kunnen vaak nog verbeteringen doorgevoerd worden. Voor het genereren van uitslagen of aanpassen van tekeningen gebruikt VDL NSA Metaal het 3-D pakket SolidWorks.

VDL NSA Metaal beschikt over een eigen gereedschapmakerij voor de metaal industrie. Met als specialisatie: het vervaardigen en ontwikkelen van gereedschappen. Deze worden ontwikkelt en getekend door een gespecialiseerde gereedschapmaker met jaren lange ervaring en stuurt een enthousiast en gedreven team aan die de gereedschappen vervaardigd. Met als doel: om machine, gereedschap en product voor de volle 100% perfect op elkaar af te stemmen.

Lees meer over onze gereedschapmakerij

Dieptrekken & 3D vormen

VDL NSA Metaal is een specialist op het gebied van dieptrekken en omvormen van metaal. Door verschillende dieptrektechnieken te gebruiken, kunnen wij de meeste metaalsoorten in vrijwel elke gewenste vorm dieptrekken.

Dieptrekken, ook wel persen van metaal genoemd, is het naadloos vervormen van metaal in welke vorm dan ook. Het dieptrekken is nauwkeurig, met een minimaal verloop in wanddikte. 

VDL NSA Metaal beschikt over een eigen proto afdeling waar alle universele bewerkingen met betrekking tot plaatwerk plaatsvinden. Samen met onze afdeling werkvoorbereiding realiseren we producten van topkwaliteit: van prototype tot kleine seriematige productie. Verder wordt er in nauwe samenwerking tussen de afdeling werkvoorbereiding en de klant de eerste proto vanaf tekening geproduceerd en worden fabricageproblemen vroegtijdig opgelost. Zodoende komen wij tot een optimale prijs/kwaliteits-verhouding. 

 

U bent bij VDL NSA Metaal aan het juiste adres voor het lasersnijden en ponsen van kleine tot grote series. Lasersnijden is voor VDL NSA Metaal al jaren lang een begrip. VDL NSA Metaal beschikt vanaf dag 1 over meerdere hypermoderne lasersnijmachines en ponsmachines.  

Voor de perfecte afwerking van het product is het mogelijk om de kanten te breken en de bramen te verwijderen. (Bramen verwijderen wordt ook wel afbramen genoemd).

VDL NSA Metaal beschikt over een uitgebreide buigafdeling met geavanceerde machines voor het kanten en buigen van metaal. De kantbanken verschillen van werkbreedtes. 

Machines voor het kanten en buigen van metaal:
CNC-gestuurde kantbanken, conventionele kantbanken en zwenkbuiger.

Voordelen om metaal te buigen bij VDL NSA Metaal:
Door de universele uitwisselbaarheid kunnen we korte omsteltijden realiseren.
Door onze eigen gereedschapmakerij kunnen er speciale gereedschappen ontworpen en gerealiseerd worden om praktisch alles van metaal te kunnen buigen.
De mogelijkheid om metaal te buigen van 1 stuks tot grote series.
VDL NSA Metaal heeft jarenlange ervaring in het buigen van metaal.

VDL NSA Metaal beschikt over de meest gebruikelijke lasmethodes zoals: MIG/MAG lassen, TIG lassen, CO2 lassen en Argon lassen. Met deze technieken kunnen we de meest voorkomende materialen verwerken, zoals: staal, RVS, aluminium en verschillende edelmetalen. Met het oog op de intergralekostprijs trachten wij, in samenspraak met onze relaties, zoveel mogelijk laslengtes te beperken. 

VDL NSA Metaal biedt de mogelijkheid uw producten te lijmen en/of te kitten. Door producten te lijmen of te kitten zijn er vele voordelen te behalen. Een groot voordeel ten opzichte van lassen is dat er geen warmte in het product gebracht wordt. Tot in de vorige eeuw is er ervaring opgedaan met lijmen en kitten, zoals het samenstellen van onderdelen in de automotive. 

Benieuwd naar de mogelijkheden, neem contact op met een van onze medewerkers.

Puntlassen, Rolnaadlassen, Stiftlassen en Inpersen

Puntlassen

VDL NSA Metaal is de specialist op het gebied van puntlassen van RVS, staal, aluminium, zinkstaal koperlegeringen en zink. VDL NSA Metaal heeft diverse moderne puntlasmachines staan om uw producten te kunnen puntlassen. Tevens beschikken enkele puntlasmachines over een automatische aanvoer voor puntlasmoeren.

Rolnaadlassen


Rolnaadlassen is een continu puntlassysteem. Waarbij een lucht- en waterdichte lasverbinding ontstaat. Voorbeelden hiervan zijn: radiatoren in woningen, ovenbouw en warmtewisselaars.

Stiftlassen

Stiftlassen is een lasproces waarbij men een klein metalen staafje, bijvoorbeeld lasbout, doormiddel van een laspistool aan een metalen werkstuk hecht. Omdat het stiftlassen vooral wordt gebruikt om kleine bouten en schroefdraaddelen te bevestigen wordt dit lasproces ook wel boutlassen genoemd. VDL NSA Metaal beschikt over de ervaring en expertise om diverse stiftlastoepassingen toe te passen. 

Inpersen

Onze inpersafdeling beschikt over een selectie moderne inpersmachines. Inperselementen (inserts), inpersmoeren, inpersafstandsteunen, onverliesbare schroeven, inpersdraadeinden; mogelijkheden te over. Bij VDL NSA Metaal hebben we veel ervaring met de toepassing van allerlei soorten inperselementen in alle soorten en diktes plaat. Mits goed toegepast kunnen ze het leven van de ontwerper én de assemblage afdeling een stuk eenvoudiger maken. VDL NSA Metaal heeft veel ervaring met de toepassingen en we beantwoorden graag uw vragen over de mogelijkheden.

VDL NSA Metaal beschikt over een eigen assemblage afdeling. Wij kunnen eenvoudige tot zeer complexe producten samenstellen. De assemblage afdeling zorgt voor een perfecte afwerking van het afgesproken eindproduct. Het samenstellen van gecompliceerde producten, toevoegen van handleidingen en montagemateriaal, klantspecifieke eisen aan producten, inpakken van producten, alles doen wij in eigen huis. Wij houden op deze manier, door onze voortdurende controles in het proces, goed zicht op het waarborgen van de hoge kwaliteitseisen van uw producten.

 

VDL NSA Metaal verzorgt de nabehandeling van producten in samenwerking met betrouwbare en professionele partners. Voor een deskundige afwerking van onze producten bieden wij speciale nabehandelingen die er toe bijdragen dat het gewenste eindresultaat wordt bereikt.

Cleanroom verpakken

VDL NSA Metaal biedt de mogelijkheid uw producten cleanroom verpakt te leveren. In samenwerking met onze partners streven wij ernaar uw product compleet te leveren. Wil u weten wat de mogelijkheden zijn omtrent cleanroom verpakken neem dan contact op met een van onze medewerkers. 

Kwaliteit wordt door de mensen gemaakt, en staat bij VDL NSA Metaal hoog in het vaandel. Door zowel de ISO 9001 als 14001 certificering voldoen wij aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteit en milieu.

Om afgesproken productkwaliteit te waarborgen, maken wij gebruik van een procescontrole systeem. Hierdoor wordt niet het specifieke product gecontroleerd maar het proces. Dit met als resultaat een laag afkeur percentage en een kostenefficiënt productieproces.  

 

Vragen

Heeft u een vraag? Stel hem gerust aan een van onze medewerkers!

Contact

Bart-Spackler.png

Wij zijn niet de goedkoopste maar integraal verdienen we geld voor u!

Bart Spackler | Directeur

LEES MEER OVER DE MOGELIJKHEDEN

 Wim-Driessen.png

"Ik vind het nog steeds een uitdaging om voor elk nieuw product een efficiënt gereedschap te ontwikkelen!"

Wim Driessen | Tool Manager

Lees meer over de mogelijkheden

 Han-van-Dam-1.png

Goede kwaliteit waarborgen voor een maximale klanttevredenheid, daar sta ik voor!

Hans van Dam | Kwaliteitsdienst medewerker

LEES MEER OVER DE MOGELIJKHEDEN

 Henk-Nouwens.png

Door ons brede netwerk zijn we in staat snel te schakelen

Henk Nouwens | Logistiek manager

LEES MEER OVER DE MOGELIJKHEDEN