Titanium lassen

VDL NSA Metaal

Vanwege de vele karakteristieke fysieke eigenschappen van titanium is titanium een moeilijk te verwerken metaalsoort. VDL NSA Metaal heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in het snijden en vormen van titanium. Hiernaast heeft ze ervaring opgedaan in het titanium lassen van gecompliceerde producten.

Verwerking van titanium

Titanium lassen is een specialistisch onderdeel in de metaal bewerking.
De verwerking van titanium vraagt om specifieke vaardigheden t.o.v. het verwerken van overige metalen. Titanium wordt gelast door middel van TIG lassen.

De voordelen van titanium

In de medische wereld, semiconductor, lucht- en ruimtevaart wordt titanium veel toegepast. De 4 grootste kenmerken van titanium zijn: hoge treksterkte ca. 900MPa, laag soortelijk gewicht ca. 4,6 g/cm3, klein uitzettingscoëfficiënt en hecht zich niet aan ander materiaal zoals tin. Bovendien ontwikkelt titanium bij blootstelling aan de buitenlucht een beschermlaag tegen corrosie. Mede hierdoor is titanium een duurzaam metaalsoort.

Voor titanium lassen bent u bij VDL NSA Metaal aan het juiste adres

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het verwerken van Titanium bij VDL NSA Metaal dan kunt u contact opnemen met de verkoopafdeling. Emailadres: p.vaessen@vdlnsametaal.nl of per telefoon +31(0)40 254 45 65

 â€‹Meer informatie over bewerkingen en specialisaties