Gereedschapmakerij

VDL NSA Metaal beschikt over een eigen gereedschapmakerij voor de metaal industrie. Een van onze specialisaties is het vervaardigen en ontwikkelen van gereedschappen. De gereedschappen worden ontwikkeld en getekend door gespecialiseerde constructeurs met jarenlange ervaring. Ons ervaren team is enthousiast en gedreven met als doel een perfect op elkaar afgestemde relatie tussen gereedschap, product en machine. 

Korte doorlooptijd

Alle benodigde bewerkingen met betrekking tot het vervaardigen van een compleet gereedschap kunnen in onze eigen gereedschapmakerij worden uitgevoerd zoals CNC-frezen, vlak- en profielslijpen, draadvonken en zagen.

De benodigde gereedschappen en mallen voor uw product worden van ontwerp tot vrijgave van het eerste product ook in onze eigen gereedschapmakerij gemaakt. Dit resulteert in een korte doorlooptijd bij de aanmaak van een nieuw product. Tevens optimaliseren wij de gereedschappen en mallen maximaal voordat de productie van start gaat.

In de gereedschapmakerij vinden tevens ook revisie, onderhoud en reparatie werkzaamheden plaats van de stempels en overige gereedschappen.

Gereedschapmakerij bij VDL NSA Metaal

Engineering

VDL NSA Metaal is gespecialiseerd in het vervaardigen, verbeteren, en onderhouden van hoogwaardige volg-, snij- buigstempels alsmede van pons- en vormgereedschappen.

Met behulp van 3D CAD-software worden deze stempels ontwikkeld en kan de productie van het product gesimuleerd worden.

Hierdoor kunnen op voorhand problemen gezien worden, waardoor een snellere doorlooptijd van aanvraag tot eindproduct gerealiseerd kan worden.