75 jaar geschiedenis van VDL NSA Metaal

In 1940 heeft de heer Nijhuis een metaalstamperij opgericht onder de naam NSA. NSA staat voor Nijhuis Senior Aalst. Voorheen was de heer Nijhuis bedrijfsleider van de Philips Machinefabrieken. Na de oprichting van NSA onderhield hij nog steeds nauwe contacten met Philips, maar ook met DAF had hij goede contacten. 

In de beginjaren produceerde NSA voornamelijk kleinschalige producten zoals asbakken en gespen. In 1958 werd NSA overgenomen door de familie Van Benthem-Nijhuis. Toen werd er begonnen met de technische technieken in de plaatwerksector. Dankzij de goede contacten met Philips en DAF kregen ze veel orders binnen. In een vrij vroeg stadium koos NSA voor een breed machine-assortiment. Zij was één van de voorlopers in de Nederlandse toeleverindustrie die een compleet samengesteld product kon fabriceren.

NSA had twee vestigingen. NSA Metaalindustrie is sinds 1987 gevestigd in Veldhoven en NSA Apparatenbouw in Aalst. In 1991 zijn beide bedrijven overgenomen door de VDL Groep.

Van NSA Metaalindustrie naar VDL NSA Metaal

NSA Metaalindustrie is nog steeds gevestigd in Veldhoven. NSA Apparatenbouw is inmiddels verhuisd naar Eersel. In 2015 zijn de namen van NSA Metaalindustrie en NSA Apparatenbouw gewijzigd. NSA Metaalindustrie heet voortaan VDL NSA Metaal en NSA Apparatenbouw heet voortaan VDL Assembly.

Bekijk de bewerkingen & specialisaties van VDL NSA Metaal

De geschiedenis van VDL NSA Metaal