De buigmachines van VDL NSA Metaal

Een buigmachine staat ook wel bekend als een kantbank. Kanten is namelijk een ander woord voor buigen. Kanten of buigen is een van de bewerkingsmethodes die VDL NSA Metaal in huis heeft. Op deze pagina vindt u geen inhoudelijke informatie over de bewerkingsmethode, maar over de machines waarmee VDL NSA Metaal buigt/kant. Daarnaast is er geprobeerd om op een begrijpelijke manier uit te leggen wat we met de walsmachine kunnen. Toch op zoek naar meer informatie over de bewerkingsmethode walsen, kijk dan op onze pagina bewerkingsmethodes

Buigmachines en kantbanken

AFKANTBANK 10x

e-brake-100t-premium-header-490x350-490x350.png

VDL NSA Metaal is in het bezit van 10 afkantbanken. Kanten is een ander woord voor buigen, dit zijn dus buigmachines. VDL NSA Metaal heeft 10 verschillende buigmachines met uiteenlopende krachten van 25 tot 150 ton en een maximale plaatlengte van 3,10 meter! Kortom, VDL NSA Metaal is enorm flexibel op het gebied van buigen en kanten van stalen, aluminium, titanium, koperen en RVS platen. De machines zijn voorzien van een bedieningspaneel. Op dit bedieningspaneel kan de machine operator alle productgegevens terugvinden, denk aan toleranties, afmetingen, tekeningen en veel meer!

ZWENKBUIGER 

csm_78xx_freigestellt_7eba221d2f.png

Voor onder andere het grotere geschud gebruikt VDL NSA Metaal een zwenkbuiger. Dit is een 'Updownbend' machine. Dat wil zeggen dat de machine van boven naar onder en van onder naar boven kan buigen terwijl de plaat op de machine ligt. Dit maakt het werk voor de machine operator een flink stuk eenvoudiger. Hierdoor kan de machine operator efficiënter en nauwkeuriger werken. Ook niet onbelangrijk, het scheelt een heleboel rugklachten voor onze machine operators!

Video zwenkbuiger VDL NSA Metaal

Geïnteresseerd? Vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen