Kanten & metaal buigen

VDL NSA Metaal beschikt over een uitgebreide buigafdeling met geavanceerde machines voor het kanten en buigen van metaal. De kantbanken verschillen van werkbreedtes. Het maximale bereik om metaal te buigen bij VDL NSA Metaal bedraagt 3.000 mm en een maximale perskracht van 1.500 kN.

Metaal buigen

Door het inzetten van een kracht die gelijkmatig op een materiaal inwerkt wordt het metaal omgevormd. Door het metaal te buigen is het mogelijk  om een vlak oppervlak om te zetten naar een driedimensionale vorm. Metaal buigen wordt toegepast om dunne platen sterk te maken. Op plekken waar het metaal gebogen is het materiaal vele malen sterker.

Buigen-2.jpg

Buigen-3.jpg

Kanten

Kanten is een metaalbewerkingstechniek waarbij een kantbank gebruikt wordt. Het plaatmateriaal wordt omgebogen doordat het "mes" in de matrijs (ook wel "groef" genoemd) geduwd wordt. VDL NSA Metaal heeft jaren ervaring met het kanten van metaal. Door deze ervaring is VDL NSA Metaal instaat de meest complexe producten te kanten. Heeft u een vragen over complexe kant bewerkingen:

Neem contact op! 

Machines voor het kanten en buigen van metaal

Zwenkbuigen

VDL NSA Metaal heeft al enige tijd de RAS Updownbend zwenkbuigmachine in gebruik. Deze zwenkbuigmachine is speciaal voor de complexere buigproducten. Bij complexere producten heb je vaak met meerdere buigingen te maken zowel positief als negatief. Zwenkbuigen met het UpDownBend-buigsysteem bereikt dit zonder de noodzaak om de plaat te draaien. Dit verhoogt de productiviteit en output van de machine.

VDL NSA Metaal beschikt over een uitgebreide buigafdeling met geavanceerde machines voor het kanten en buigen van metaal. De kantbanken verschillen van werkbreedtes. 

Voordelen om metaal te buigen bij VDL NSA Metaal

  • Door de universele uitwisselbaarheid kunnen we korte omsteltijden realiseren.
  • Door onze eigen gereedschapmakerij kunnen er speciale gereedschappen ontworpen en gerealiseerd worden om praktisch alles van metaal te kunnen buigen.
  • Door zelf buiggereedschappen te ontwikkelen kan er efficiënter metaal gebogen worden, met als resultaat een kostenbesparing voor u!
  • De mogelijkheid om metaal te buigen van 1 stuks tot grote series.
  • VDL NSA Metaal heeft al ruim 75 jaar ervaring in het buigen van metaal. 
Geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Offerte aanvragen