Kanten & metaal buigen

VDL NSA Metaal beschikt over een uitgebreide buigafdeling met geavanceerde machines voor het kanten en buigen van metaal. De kantbanken verschillen van werkbreedtes. Het maximale bereik om metaal te buigen bij VDL NSA Metaal bedraagt 3.000 mm en een maximale perskracht van 1.500 kN.

Metaal buigen

Door het inzetten van een kracht die gelijkmatig op een materiaal inwerkt wordt het metaal omgevormd. Door het metaal te buigen is het mogelijk  om een vlak oppervlak om te zetten naar een driedimensionale vorm. Metaal buigen wordt toegepast om dunne platen sterk te maken. Op plekken waar het metaal gebogen is het materiaal vele malen sterker.  

Kanten

Kanten is een metaalbewerkingstechniek waarbij een kantbank gebruikt wordt. Het plaatmateriaal wordt omgebogen doordat het "mes" in de matrijs (ook wel "groef" genoemd) geduwd wordt. VDL NSA Metaal heeft jaren ervaring met het kanten van metaal. Door deze ervaring is VDL NSA Metaal instaat de meest complexe producten te kanten. Heeft u een vragen over complexe kant bewerkingen:

Neem contact op! 

Machines voor het kanten en buigen van metaal