Het lasapparatuur van VDL NSA Metaal

Een van de bewerkingsmethodes die VDL NSA Metaal in huis heeft is 'lassen'. Lassen is een enorm uitgebreide bewerkingsmethode. Lassen zorgt voor het maken van een verbinding tussen twee verschillende onderdelen, in ons geval platen. Lassen kan op volgens verschillende methodes worden gedaan. Benieuwd? Kijk even op onze pagina bewerkingsmethodes voor alle lasbewerkingsmethodes. Op deze pagina vindt u geen inhoudelijke informatie over de bewerkingsmethode, maar over de machines waarmee VDL NSA Metaal een las aanbrengt. Daarnaast is er geprobeerd om op een begrijpelijke manier uit te leggen wat we met ons Lasapparatuur kunnen.

Lasapparatuur

CNC GESTUURDE PUNTLASMACHINE

VDL NSA Metaal beschikt over verschillende CNC gestuurde lasmachines. In dit geval de puntlasmachine. CNC gestuurd wil eigenlijk zeggen op basis van een computer commando, oftewel in de computer voorgeprogrammeerd en dus automatisch. Met onze CNC gestuurde puntlasmachine kunnen wij dus op basis van computerprogramma's automatisch puntlassen. Meer weten over puntlassen? Neem dan een kijkje op onze puntlas pagina.

CNC GESTUURDE STIFTLASMACHINE

Een andere CNC gestuurde machine van VDL NSA Metaal is de CNC gestuurde stiftlasmachine. Ook deze machine wordt net zoals de CNC gestuurde puntlasmachine aan de hand van een computer commando aangestuurd. Deze machine maakt dus automatisch stiftlassen mogelijk. Nieuw met stiftlassen? Kijk dat op onze pagina stiftlassen.

8 GESCHEIDE LASCABINES MET DEMMELER TAFEL

Lasafdeling.png

VDL NSA Metaal beschikt over 8 uitgebreide en gescheiden lascabines. De cabines zijn onder andere voorzien van een Demmeler tafel. Een Demmeler tafel is een waar begrip in de laswereld. Demmeler is namelijk de uitvinder van een 3D opspansystemen en lastafels. De tafels van Demmeler kunnen aan alle profieleisen voldoen, dit maakt de tafel enorm handig en efficiënt in gebruik.

Verder zijn onze cabines voorzien van luchtfiltersystemen zodat onze werknemers in een gezonde omgeving kunnen werken. 

CO2 LASSEN & ARGON LASSEN

De termen CO2 lassen en ARGON lassen worden in de volksmond wel eens gebruikt, maar eigenlijk is het geen apart lasproces. Deze termen slaan op het TIG en MIG/MAG-lassen. De "i" van TIG-lassen en van MIG-lassen staan voor het gebruik maken van een inerte gas. Inerte gassen worden gebruikt om ongewenste chemische reacties tegen te gaan die bepaalde materialen aan kunnen tasten, hiervoor wordt voornamelijk ARGON gebruikt, of ARGON in combinatie met waterstof en helium. Het inzetten van ARGON komt dus zowel bij TIG-lassen als bij MIG/MAG-lassen voor.

CO2 daarentegen is geen inerte gas, het is een actief gas. Vandaar de "a" in MAG-lassen. Dit soort gassen zijn actief en worden tijdens het lasproces ontleed in bijvoorbeeld koolstof of zuurstofradicalen.

PUNTLASMACHINES

C-frame_puntlasmachine_uitlading_800_mm.jpg

Ook beschikt VDL NSA Metaal over ongeveer 8 puntlasmachines en één puntlastang. Puntlassen is een veel voorkomende sterke en efficiënte lasmethode. Onze machines zijn veilig en eenvoudig in gebruik.

ROLNAADLASMACHINE

Rolnaadlassen-1.png

Een rolnaadlasmachine is een van de onderscheidende machines van VDL NSA Metaal. Wellicht kent u deze machine (nog) niet. De bovenstaande foto geeft de machine op een duidelijke manier weer. Rolnaadlassen biedt veel voordelen, denk bijvoorbeeld aan een consistente las, waterdicht lassen en veel meer. Lees meer over deze bewerkingsmethode op onze pagina rolnaadlassen.

Video rolnaadlassen

STIFTLASMACHINES

VDL NSA Metaal maakt regelmatig gebruik van de stiftlasmethode aan de hand van stiftlasmachines. Stiftlassen is een techniek die met name wordt gebruikt om metalen pennetjes, bouten, bussen met schroefdraad op een plaat te lassen. Dit wordt gedaan door middel van elektriciteit. Meer hierover op onze pagina stiftlassen [pagina aanmaken].

COBOT LASROBOT

product_cowelder_500x450.png 

Deze automatische lasoplossing is perfect voor het automatisch lassen van diverse producten. De machine wordt ook wel eens de Cobot genoemd en voorziet VDL NSA Metaal van diverse voordelen. De Cobot lasrobot is flexibel, eenvoudig te programmeren en consistent. De lasrobot wringt zich op plekken waar mensen niet bij kunnen en levert een consistente hoge kwaliteit. De machine is voorzien van verschillende functies die de veiligheid controleert, dit maakt de Cobot lasrobot uitermate veilig in gebruik.

 Cobot robotlassen bij VDL NSA Metaal

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!

Contact opnemen