De lasersnijders van VDL NSA Metaal

Lasersnijden metaal is een populaire en zeer effiecente bewerkingsmethode. Een lasersnijders is multifunctioneel en universeel, dat zorgt ervoor dat een lasernijder enorm breed inzetbaar is. Op deze vertellen we u meer over de lasersnijders van VDL NSA Metaal. Dat wil zeggen dat we op deze pagina niet ingaan op de bewerkingsmethode zelf maar juist over de verschillende type lasersnijders van VDL NSA Metaal. Toch benieuwd naar de mogelijkheden van de bewerkingsmethode lasersnijden? Kijk dan bij onze bewerkingsmethodes

Lasersnijders

TRUMPF TruLaser 3030 2x

VDL NSA Metaal beschikt over maar liefst 2 TRUMPF 3030 lasersnijders. De TrulLaser 3030 is een compacte lasersnijder met een eenvoudig en veilig bedieningspaneel. Het betreft een CO2-lasersnijder met een hoog vermogen en een ongeëvenaarde snijkwaliteit. De lasersnijders van VDL NSA Metaal zijn in staat om zelf platen op te pakken en op het laserbed te leggen. Hierdoor kan de lasersnijder onafgebroken blijven snijden waardoor de machine in staat is om na standaard werktijden door te blijven werken. Daarnaast kan VDL NSA Metaal door middel van deze lasersnijders restmateriaal omtoveren tot een nieuw product. Dit bespaard afval en draagt bij aan duurzaamheid en kostenbesparing.

Bij VDL NSA Metaal snijden we altijd op basis van stikstof. Doorgaans wordt er vaak op basis van zuurstof gesneden. VDL NSA Metaal heeft er voor gekozen om te lasersnijden aan de hand van stikstof vanwege een schonere verbranding waardoor poedercoaten en lakken beter hecht. Indien er gebruik wordt gemaakt van lasersnijden op basis van zuurstof dan ontstaat er vaak bij de verbranding een stoflaag. Deze stoflaag gaat op de randen van de producten zitten. Indien dit niet wordt verwijderd kan de lak of poedercoatlaag na verloop van tijd loslaten.

Bekijk de video

Wil je meer lezen over de bewerkingsmethode lasersnijden? Ga dan naar onze pagina over lasersnijden metaal!