De machines van de gereedschapmakerij

De afdeling gereedschapmakerij van VDL NSA Metaal is erg uniek. Op deze afdeling worden de gereedschappen gemaakt die nodig zijn bij de productie van een unieke bewerking, meer hierover op de pagina gereedschapmakerij.

Op deze afdeling staan veel verschillende machines. We gaan echter niet alle machines bespreken. We bespreken enkel de unieke machines van deze afdeling of de machines die nog niet op andere pagina's zijn vermeld. Toch benieuwd naar alle machines op deze afdeling? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding in onze farbiek!

Machines gereedschapmakerij

Gereedschapmakerij.png

BOORMACHINES

Op onze afdeling gereedschapmakerij staan verschillende boormachines waarmee we in staat zijn gaten te boren in de platen. Normaal gesproken wordt dit al door de persmachine, ponsmachine of lasersnijder gedaan maar in sommige gevallen is het efficiënter of eenvoudiger om een gat te maken door middel van een boormachine. In dit soort situaties wordt er gebruik gemaakt van de boormachines op de gereedschapmakerij. Uiteraard worden de boormachines ook gebruikt bij het maken van gereedschappen. Nieuw met de term gereedschappen? Lees er meer over op onze pagina gereedschapmakerij.

 

SLIJPMACHINES

Een andere type machines die op de gereedschapmakerij staan zijn onze slijpmachines. Deze machines worden met name gebruikt om een plaat door te slijpen. Ook dit wordt doorgaans op andere machines zoals de ponsmachine, de pers of de lasersnijder gedaan. Onze slijpmachines worden daarom met name gebruikt voor de productie van gereedschappen.

 

DRAADVONKEN

VDL NSA Metaal is ook in het bezit van een draadvonkmachine. Draadvonken is een bewerkingsmethode die niet veel meer wordt gebruikt, deze methode wordt enkel in unieke situaties ingezet. Draadvonken is een bewerkingsmethode waarbij metaal, aluminium of RVS wordt gesneden op basis van een draad met een hoge lading stroom. De draad is gespannen tussen een boven en onder steun, het ziet eruit als een soort figuurzaag. De plaat wordt vervolgens tegen de draad gehouden. Door de hoge lading stroom smelt de plaat op het punt waar de plaat tegen de draad aan komt. Dit proces heet draadvonken. Draadvonken is een erg nauwkeurige vorm van snijden. Helaas is het ook een enorm traag proces en dus minder efficiënt. 

 

FREESBANK MAZAK

Frezen-2.jpg 

De MAZAK-freesmachine is een van onze meest trouwe paarden uit de stal. Dit is een freesmachine die al lang in het bezit is van VDL NSA Metaal. Deze machine wordt niet zo zeer gebruikt voor directe bewerkingen maar juist voor het maken van gereedschappen of materialen waarmee wij producten van een bepaalde bewerking kunnen voorzien. De machine neemt dus niet direct deel aan het productieproces, desondanks dat is de machine van ongeschatte waarde voor VDL NSA Metaal.

Geïnteresseerd geraakt? Vraag dan een offerte aan.

Offerte aanvragen