De persen van VDL NSA Metaal

VDL NSA Metaal heeft vele bewerkingmethodes in huis. Een van de bewerkingsmethodes die VDL NSA Metaal is metaal persen, deze perstraten staan op onze stamperij afdeling. Op deze pagina vindt u geen inhoudelijke informatie over de bewerkingsmethode, maar over de machines waarmee VDL NSA Metaal perst. Daarnaast is er geprobeerd om op een begrijpelijke manier uit te leggen wat we met onze persen vooral maken en kunnen. Toch op zoek naar meer informatie over de bewerkingsmethode persen, kijk dan op onze pagina bewerkingsmethodes.

Persmachines

HYDRAULISCHE PERSMACHINES 250, 160 EN 100 TON

Stamperij-2.png

VDL NSA Metaal beschikt over diverse hydraulische pers met verschillend vermogen. Het vermogen wordt uitgedrukt in ton en doelt op de kracht van de machine. Hoe hoger het vermogen hoe krachtiger de machine. Een krachtige hydraulische pers, een hydraulische pers van 250 ton bijvoorbeeld, kan eenvoudiger een dikkere plaat bewerken. Daarentegen kunnen de minder krachtige persmachines beter worden ingezet wanneer het om een fijne plaat gaat. De persmachine perst op basis van kracht een vorm uit een plaat, wanneer de kracht te hoog is kan het zijn dat de plaat vervormd. Meer kracht is dus niet altijd beter. Door de diversiteit in de machines heeft VDL NSA Metaal altijd de geschikte machine voor de juiste plaat.

EXCENTERPERS 80 EN 2x 25 TON

Stampen-2.jpg

Naast een hydraulische persmachine heeft VDL NSA Metaal ook 3 exenterpersmachines. Deze machines voorzien de producten in dezelfde bewerking, namelijk het uitpersen van een vorm uit een plaat. De manier waarop de machine werkt is echter anders. Een hydraulische pers werkt aan de hand van hydraulische vloeistof en is daarmee in staat onder hogere druk te werken. Een exenterpers werkt aan de hand van een tandwiel en is voornamelijk goed in het perswerk waar minder druk op komt. Een exenterpers is een eenvoudigere machine in gebruik en daarme uitermate geschikt voor klein serie werk. Dit komt doordat de machine veel sneller op en neer gaat, dit is mogelijk doordat deze machine minder krachtig is.

PERSSTRAAT 100 TON

Stampstraat.jpg

Een persstraat wat is het en wat kan VDL NSA Metaal er mee? Nou, het woord zegt het eigenlijk zelf al. Het is een exenterpers waar een straat aan producten mee geproduceerd kan worden. Bij deze exenterpersmachine wordt er een rol staal aan de machine gekoppeld en de machine blijft persen totdat de rol op is. Kortom, met deze machine is VDL NSA Metaal in staat om automatisch te vormen uit platen te persen.

Video permachines

de onderstaande video laat een van onze persmachines zien en waar wij deze persmachines voor gebruiken.

 

 

DIMPELPERS DOOR VDL NSA METAAL ONTWIKKELD

VDL-NSA2984.jpg

De dimpelpers is een persmachine die door VDL NSA Metaal zelf ontwikkeld is. Deze wordt onder andere gebruikt om te dieptrekken, meer hierover op de pagina dieptrekken. Deze zelf ontwikkelde persmachine heeft een bereik voor platen van 1500 tot 2500 mm, is CNC (computer) gestuurd en heeft een op- en neerwaartse perskracht van 80 en 250 ton.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een offerte aan.


Offerte aanvragen