Plaatbewerking bij VDL NSA Metaal

VDL NSA Metaal heeft een breed scala aan plaatbewerkingsmethodes. Met onze technieken en machines kunnen wij staal, RVS, koper, titanium en aluminium compleet bewerken volgens de wensen van de klant. 

Bent u op zoek naar een betrouwbaar en innovatief bedrijf op het gebied van plaatbewerking? Wij zijn dé partner op het gebied van technisch ingewikkelde plaatbewerkingen in middelgrote series. Ook voor nabehandelingen, zoals poedercoaten en lakken, bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze bewerkingsmethodes

Een overzicht van alle bewerkingsmethodes die wij in huis hebben:

Plaatbewerking specialist

VDL NSA Metaal is een veelzijdig toeleverbedrijf op het gebied van plaatbewerking met een eigen stamperij.

Of het nu gaat om enkel stuks of middelgrote series, bij ons kunt u daarvoor terecht! Wij hebben als streven u compleet te ontzien. Nabehandeling, cleanroom verpakken en het assembleren van producten behoren tot de mogelijkheden.

Ontwikkeling en Voorbereiding

De kernactiviteit van onze werkvoorbereiders is het beoordelen van producten op maakbaarheid, het kiezen van goede bewerkingsmethodieken alsmede het bepalen van de bijbehorende productprijs.

Meer over werkvoorbereiding

Gereedschapmakerij

Wij beschikken over een eigen gereedschapmakerij voor de metaal industrie. Met als specialisatie: het vervaardigen en ontwikkelen van gereedschappen.

Meer over gereedschapmakerij

Dieptrekken & 3D vormen

Wij zijn een specialist op het gebied van dieptrekken en omvormen van metaal. Door verschillende dieptrektechnieken te gebruiken, kunnen wij de meeste metaalsoorten in vrijwel elke gewenste vorm dieptrekken.

Meer over dieptrekken

Prototype en 0-serie

Wij beschikken over een eigen protobouw afdeling waar alle universele bewerkingen met betrekking tot plaatwerk plaatsvinden.

Meer over protobouw & 0-serie

Laseren, Ponsen en Snijden

U bent bij ons aan het juiste adres voor het lasersnijden en metaal ponsen van kleine tot grote series. Wij hebben jarenlange ervaring met laseren, ponsen en lasersnijden. 

Meer over metaal ponsen

Afwerking van producten na laseren, ponsen of snijden

Voor de perfecte afwerking van het product is het mogelijk om de kanten te breken en de bramen te verwijderen. (Bramen verwijderen wordt ook wel afbramen genoemd).

Meer over afbramen

Buigen, Kanten en Walsen (2D-vormen)

Wij beschikken over een uitgebreide buigafdeling met geavanceerde machines voor het kanten en buigen van metaal. De kantbanken verschillen van werkbreedtes.

Meer over metaal buigen

Lassen

Wij beschiken over de meest gebruikelijke lasmethodes zoals: MIG/MAG lassen, TIG lassen, CO2 lassen en Argon lassen.

Puntlassen

Wij zijn dé specialist op het gebied van puntlassen van RVS, staal, aluminium, zinkstaal koperlegeringen en zink. Ons machinepark bestaat uit diverse moderne puntlasmachines staan om uw producten te kunnen puntlassen. Tevens beschikken enkele puntlasmachines over een automatische aanvoer voor puntlasmoeren.

Meer over puntlassen

Rolnaadlassen


Rolnaadlassen is een continu puntlassysteem. Waarbij een lucht- en waterdichte lasverbinding ontstaat. Voorbeelden hiervan zijn: radiatoren in woningen, ovenbouw en warmtewisselaars.

Meer over rolnaadlassen

Stiftlassen

Stiftlassen is een lasproces waarbij men een klein metalen staafje, bijvoorbeeld lasbout, doormiddel van een laspistool aan een metalen werkstuk hecht. Omdat het stiftlassen vooral wordt gebruikt om kleine bouten en schroefdraaddelen te bevestigen wordt dit lasproces ook wel boutlassen genoemd. Wij beschiken over de ervaring en expertise om diverse stiftlastoepassingen toe te passen. 

Meer over stiftlassen 

Inpersen

Onze inpersafdeling beschikt over een selectie moderne inpersmachines. Inperselementen (inserts), inpersmoeren, inpersafstandsteunen, onverliesbare schroeven, inpersdraadeinden; mogelijkheden te over. Wij hebben we veel ervaring met de toepassing van allerlei soorten inperselementen in alle soorten en diktes plaat. Mits goed toegepast kunnen ze het leven van de ontwerper én de assemblage afdeling een stuk eenvoudiger maken. Wij hebben veel ervaring met de toepassingen en we beantwoorden graag uw vragen over de mogelijkheden.

Meer over inpersen

Lijmen en Kitten

Wij bieden de mogelijkheid uw producten te lijmen en/of te kitten. Door producten te lijmen of te kitten zijn er vele voordelen te behalen. Een groot voordeel ten opzichte van lassen is dat er geen warmte in het product gebracht wordt. Tot in de vorige eeuw is er ervaring opgedaan met lijmen en kitten, zoals het samenstellen van onderdelen in de automotive. 

Meer over lijmen en kitten

Assembleren en Monteren

Wij beschikken over een eigen assemblage afdeling. Wij kunnen eenvoudige tot zeer complexe producten samenstellen. Wij houden - door voortdurende controles van onze kwaliteitsdienst - in het proces goed zicht op het waarborgen van de hoge kwaliteitseisen van uw producten.

Meer over assembleren

Nabehandelen 

De nabehandeling van producten in samenwerking met betrouwbare en professionele partners kunnen wij ook verzorgen. Voor een deskundige afwerking van onze producten bieden wij speciale nabehandelingen die er toe bijdragen dat het gewenste eindresultaat wordt bereikt.

Cleanroom verpakken

Wij bieden de mogelijkheid uw producten cleanroom verpakt te leveren. In samenwerking met onze partners streven wij ernaar uw product compleet te leveren. Wil u weten wat de mogelijkheden zijn omtrent cleanroom verpakken neem dan contact op met een van onze medewerkers. 

Kwaliteit bij VDL NSA Metaal

Kwaliteit wordt door de mensen gemaakt, en staat bij ons hoog in het vaandel. Door zowel de ISO 9001 als 14001 certificering voldoen wij aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteit en milieu.

Om afgesproken productkwaliteit te waarborgen, maken wij gebruik van een procescontrole systeem. Hierdoor wordt niet het specifieke product gecontroleerd maar het proces. Dit met als resultaat een laag afkeur percentage en een kostenefficiënt productieproces.