Dieptrekken bij VDL NSA Metaal?

VDL NSA Metaal

VDL NSA Metaal is een specialist op het gebied van dieptrekken en omvormen van metaal. Door verschillende technieken te gebruiken, kunnen wij de meeste metaalsoorten in vrijwel elk gewenste vorm dieptrekken.

Offerte aanvragen;

Snel navigeren naar:

1. Wat is dieptrekken?
2. Hoe werkt dieptrekken van metaal?
3. Verschillende metaalsoorten dieptrekken
4. Metaal dieptrekken bij VDL NSA Metaal 

Wat is dieptrekken?

Dieptrekken, ook wel persen van metaal genoemd, is het naadloos vervormen van metaal in welke vorm dan ook! Hierdoor kan plaatwerk inventief vervormd worden. Hierdoor zijn bewerkingen en vormen mogelijk die met conventionele bewerkingen niet mogelijk zijn. Door slim plaatwerk producten te ontwikkelen kunnen kosten en gewicht bespaart worden.

Hoe werkt dieptrekken van metaal?

Dieptrekken of persen van metaal gebeurt met een pers. VDL NSA Metaal heeft hier 2 persen voor het dieptrekken tot maximaal 250 ton. Voor het dieptrekken wordt er een gereedschap gemaakt in de vorm van het gewenste product. Dit gereedschap wordt in eigen huis gemaakt door de gereedschapmakerij. Dit gereedschap wordt op een dieptrekpers gemonteerd, die vervolgens een stuk plaatmateriaal in één of meer stappen in de gewenste vorm drukt. Het resultaat is een holle kopie van het gereedschap.

Verschillende metaalsoorten dieptrekken

U kunt bij ons terecht voor:

  • Staal
  • Aluminium
  • Titanium
  • RVS

Meer weten over dieptrekken bij VDL NSA Metaal?

Heeft u vragen over metaal, RVS, aluminium, titanium of staal dieptrekken? Wij denken graag met u mee naar het vinden van een optimale oplossing!

Neem contact op

VDL NSA Metaal is een specialist op het gebied van dieptrekken en omvormen van metaal