Dieptrekken van metaal 

Dieptrekken bij VDL NSA Metaal?

VDL NSA Metaal is een specialist op het gebied van dieptrekken en omvormen van metaal. Door verschillende dieptrektechnieken te gebruiken, kunnen wij de meeste metaalsoorten in vrijwel elk gewenste vorm dieptrekken.  

Wat is dieptrekken?

Dieptrekken, ook wel persen van metaal genoemd, is het naadloos vervormen van metaal in welke vorm dan ook! Doormiddel van dieptrekken kan plaatwerk inventief vervormd worden. Hierdoor zijn bewerkingen en vormen mogelijk die met conventionele bewerkingen niet mogelijk zijn. Door slim plaatwerk producten te ontwikkelen kunnen kosten en gewicht bespaart worden.

Welke metaalsoorten kunnen naadloos worden vervormd door middel van dieptrekken?

  • Staal
  • Aluminium
  • Titanium
  • RVS 

Hoe werkt dieptrekken?

Dieptrekken of persen van metaal gebeurt met een pers. VDL NSA Metaal heeft hier 2 persen voor tot maximaal 250 ton. Voor het dieptrekken wordt er een dieptrekgereedschap gemaakt in de vorm van het gewenste product. Dit gereedschap wordt in eigen huis gemaakt door de gereedschapmakerij. Dit gereedschap wordt op een dieptrekpers gemonteerd, die vervolgens een stuk plaatmateriaal in één of meer stappen in de gewenste vorm drukt. Het resultaat is een holle kopie van het gereedschap.

Dieptrekken van metaal bij VDL NSA

Welke metaalsoorten kunnen naadloos worden vervormd door middel van dieptrekken?

  • Staal
  • Aluminium
  • Titanium
  • RVS 

Hoe werkt dieptrekken?

Dieptrekken of persen van metaal gebeurt met een pers. VDL NSA Metaal heeft hier 2 persen voor tot maximaal 250 ton. Voor het dieptrekken wordt er een dieptrekgereedschap gemaakt in de vorm van het gewenste product. Dit gereedschap wordt in eigen huis gemaakt door de gereedschapmakerij. Dit gereedschap wordt op een dieptrekpers gemonteerd, die vervolgens een stuk plaatmateriaal in één of meer stappen in de gewenste vorm drukt. Het resultaat is een holle kopie van het gereedschap.

Weten of we ook voor u metaal kunnen dieptrekken?

Neem contact op