Specialist in plaatwerk frezen

VDL NSA Metaal is een specialist op het gebied van frezen van plaatwerk. Als alternatief op metaal ponsen of lasersnijden kan VDL NSA Metaal ook de unieke bewerkingsmethode metaal frezen aanbieden.

Snel navigeren naar:

 1. Wat is frezen van plaatwerk?
 2. Welke metaalsoorten kunnen gefreesd worden?
 3. Voordelen metaal frezen
 4. Hoe werkt frezen van metaal?

Wat is frezen van plaatwerk?

Metaal frezen is een bewerkingsmethode waarbij met gebruik van roterend gereedschap, de frees, materiaal wordt verwijderd. Frezen is een verspanende bewerking. Een verspanende bewerking is een bewerking waarbij materiaal wordt verwijderd door afschuiving. Bij het verwijderen van materiaal door afschuiving kunnen krullen of spanen ontstaan, vandaar de term een verspanende bewerking. Frezen wordt nagenoeg altijd toegepast op mechanische onderdelen. Echter gebruikt VDL NSA Metaal frezen om plaatwerk te vervaardigen als uitbreiding op lasersnijden en metaal ponsen.

Hoe werkt frezen van plaatwerk?

Door het vacuüm bed van de machine blijft het uitgansmateriaal zonder op te spannen liggen. Vervolgens wordt er minimaal materiaal verspaand door de extreem ‘dunne’ frees. De diameter van de frees bedraagt c.a. 2 mm. Met een gigantisch hoog toerental van 60.000 rpm snijdt de frees door het metaal heen. Deze minimale snij breedte is vergelijkbaar met een ponsmachine. Uitslagen kunnen vergelijkbaar met metaal ponsen vervaardigd worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden op gebied van metaal frezen? Vraag het een van onze experts.

Contact opnemen

 

Welke metaalsoorten kunnen gefreesd worden?

U kunt bij ons terecht voor:

 • Staal frezen
 • Aluminium frezen
 • Koper frezen
 • RVS frezen
Frezen van plaatwerk metaal

Voordelen plaatwerk frezen:

 • Met frezen kan dunner uitgangsmateriaal verwerkt worden dan lasersnijden
 • Materiaal wordt niet verwarmd, waardoor de materiaal samenstelling gelijk blijft. Dit heeft voordelen bij het dieptrekken van het materiaal
 • De contour van uitslagen kunnen met een radius van max. 3 mm vervaardigd worden, hierdoor voelen de randen van het materiaal glad en aan. Daarnaast geeft de radius het materiaal een prachtige en stijlvolle uitstraling.

Weten of we ook voor u plaatwerk kunnen frezen?

Neem contact op

Metaal plaatwerk frezen bij VDL NSA