Kanten breken en afbramen metaal

Als een product geponst of gelaserd is heb je altijd te maken met scherpe kanten en met bramen. VDL NSA Metaal heeft 2 behandelingen om de kanten te breken en de bramen te verwijderen, dit laatste wordt ook wel afbramen genoemd.

Waarom kanten breken?

Kanten breken of afbramen heeft verschillende voordelen:

  • Product wordt esthetisch mooier
  • Product worden veiliger om mee te werken. Men kan zich niet verwonden aan de scherpe kant.
  • Nabehandelingen, zoals lak hebben een betere hechting op het product.

Afbramen

Doormiddel van afbramen worden de bramen van het materiaal verwijderd. Afbramen is mogelijk voor verschillen soorten materialen zoals:

  • Staal
  • RVS
  • Aluminium

Om kruisbesmetting te voorkomen zijn de afbraam processen bij VDL NSA Metaal ten alle tijden gescheiden.

Afbramen via rotofinish behandeling

Deze behandeling wordt ook wel afbramen of kanten breken genoemd en wordt voornamelijk gebruikt bij ‘kleinere’ producten. De producten worden lichtjes opgeschuurd in een machine met kleine steentjes, terwijl deze een conservering aangebracht krijgen en uiteindelijk gedroogd worden. Na deze behandeling zijn de bramen verwijderd en zijn alle contouren van het product voorzien van een afrondradius.

Afbramen met de Timesaver

Deze machine wordt gebruikt bij ‘grotere’ producten. De producten worden een voor een in de machine gelegd en worden in de machine geborsteld. De borstel zorgt er voor dat de contouren van het product voorzien worden van een afrondradius en dat de bramen verwijderd worden.

Meer informatie over het kanten, breken en afbramen van metaal?

Neem contact op