Lijmen en kitten

VDL NSA Metaal biedt de mogelijkheid uw producten te lijmen en/of te kitten. Door producten te lijmen of te kitten zijn er vele voordelen te behalen. Een groot voordeel ten opzichte van lassen is dat er geen warmte in het product gebracht wordt. Bij VDL NSA Metaal is er veel ervaring opgedaan met de plaatbewerkingsmethode lijmen en kitten, dit hebben wij onder andere gedaan door de bewerkingsmethode nauwkeurig toe te passen op de samen te stellen onderdelen in de automotive. 

Wat is lijmen en kitten

Lijmen en kitten is een plaatbewerkingsmethode die VDL NSA Metaal gebruikt om twee plaatonderdelen aan elkaar te bevestigen door middel van lijm en kit. 

Waarom lijmen en kitten?

Lijmen is een proces waarbij een verbinding tot stand wordt gebracht door middel van lijm. Het verschil tussen lijmen en kitten: Lijmen is in eerste instantie bedoeld om 2 delen aan elkaar te verbinden. Kitten is bedoeld om naden en kieren te dichten.

Door beide methodes, lijmen en kitten, toe te passen ontstaat er krachtige samenwerking van tussen de lijm en de kit. Dit maakt het bijna onmogelijk om de onderdelen van elkaar te scheiden na afloop van het lijm en kitproces. Het aan elkaar lijmen en kitten van verschillende plaatwerk onderdelen is echter niet eenvoudig. Het lijm- en kitproces vereist een echte vakman, een vakman met een scherp oog en een vaste hand. Het vraagt om uiterste perfectionisme, want de verbinding wordt minder sterk wanneer de lijm en kit niet naar behoren aansluit.

 Lijmen-en-kitten.jpg

Voordelen van Lijmen en Kitten bij VDL NSA Metaal

  • Geen warmte inbreng in tegen stelling tot lassen. Kosten worden bespaard op afwerken van het product
  • Lijmverbindingen zijn extreem sterk en kunnen goed tegen trillingen
  • Gewicht besparend: doordat, in tegenstelling tot een boutverbinding, het gehele oppervlak bijdraagt in de krachtoverdracht, kan er per saldo de constructie lichter worden uitgevoerd.
  • Contactcorrosievrij: doordat de materialen van elkaar gescheiden zijn treedt er geen contact (galvanische) corrosie op.
  • Verschillende materialen zijn verlijmbaar zoals aluminium en RVS 

Kitten-3.jpg

Lijm en kitten bij VDL NSA Metaal

VDL NSA Metaal beschikt in tegenstelling, tot andere plaat verwerkende bedrijven, over een zeer grote lijm en kit afdeling. Door jarenlange ervaring in het lijmen van de VDL Bus kleppen heeft VDL NSA Metaal een unieke kennis ontwikkeld. Lijmen is een niet alledaags gebruikte verbindingstechniek bij plaatwerk, echter kan dit vele voordelen hebben. Graag kijken we samen met u hoe de voordelen van lijmen en kitten op uw product van toepassing kunnen zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden? neem contact op!

Uit ervaring weten wij dat het lijmen en kitten een vrijwel onbekende plaatbewerkingsmethode is bij onze klanten. Onze klanten staan altijd versteld wanneer ze het lijm en kitproces zien. Wij begrijpen dat u ook nog vragen heeft over de bewerkingsmethode. Aarzel niet, wij beantwoorden uw vragen met alle plezier!

Contact opnemen

Wij zijn niet de goedkoopste maar integraal verdienen we geld voor u!

Bart Spackler | Directeur

LEES MEER OVER DE MOGELIJKHEDEN

 

"Ik vind het nog steeds een uitdaging om voor elk nieuw product een efficiënt gereedschap te ontwikkelen!"

Wim Driessen | Tool Manager

Lees meer over de mogelijkheden

 

Goede kwaliteit waarborgen voor een maximale klanttevredenheid, daar sta ik voor!

Hans van Dam | Kwaliteitsdienst medewerker

LEES MEER OVER DE MOGELIJKHEDEN

 

Door ons brede netwerk zijn we in staat snel te schakelen

Henk Nouwens | Logistiek manager

LEES MEER OVER DE MOGELIJKHEDEN