Metaal vormen en metaal persen

3D Metaal persen: RVS, staal, aluminium, koper

Het 3D persen of 3D buigen van metalen wordt bij ons gedaan door middel van diverse hydraulische persen, met een perskracht tot wel 250 ton. VDL NSA kan de volgende materiaalsoorten vormen en persen: RVS, staal, aluminium, roestvast staal, koper. Andere exotische materialen op aanvraag.

Verschil rubberpersen en 3D persen

Rubberpersen is ook een manier om metaal te vormen en persen. Het voordeel van 3D persen t.o.v. rubberpersen is namelijk het een constantere nauwkeurigheid geeft en er met kleinere toleranties gewerkt worden. Dat komt omdat er met 3D persen gewerkt wordt met een metalen boven- en ondermal waartussen het product gevormd wordt. 

De persen voor staalproducten zijn ook geschikt voor aluminium. Echter is aluminium persen weer een andere discipline dan metaalpersen. Onze specialisten helpen u graag verder.

Metaal vormen

Ook voor het metaal vormen bent u bij VDL NSA Metaal aan het juiste adres. Voor het omvormen van metaal wordt gebruikt gemaakt van diverse hydraulische persen die wij in ons machinepark hebben staan.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en onze prijzen? Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Contact

 Stempels.jpg