Plaat walsen | metaal, rvs, en aluminium walsen

De toepassingen van plaat walsen

CNC plaat walsen wordt toegepast voor het maken van ronde vormen in plaatwerk, het voordeel van plaat walsen is dat er niet in dure gereedschappen voor kantbank of pers geinvesteerd hoeft te worden.
Omdat het een CNC gestuurde 4 rollen wals is kunnen er zowel compleet ronde vormen als rondingen op diverse plaatsen op de plaat gemaakt worden. Conisch plaat walsen, profielwalsen, en plaatwalsen behoort ook tot de mogelijheden.

De plaat wals heeft een opening van maximaal 17 mm. Dit geeft ons een groot voordeel, het zorgt er namelijk voor dat we ook platen met gekante zijkanten kunnen walsen, mits de zijkanten niet hoger zijn dan 17 mm. VDL NSA Metaal maakt dan gebruikt van een kunsstof inlay voor het ondersteunen van de plaat.

Soorten metaal plaat walsen:

Wij zijn gespecialiseerd in het plaat walsen van de volgende metalen: 

  • RVS walsen
  • Staal walsen
  • Aluminium walsen
Metaal plaatwerk walsen bij VDL NSA

Waar gebruikt VDL NSA Metaal de plaat walsen voor?

De plaat wals wordt veelal gebruikt voor beplatings delen van machines, electrische laadpalen, afschermkappen en dergelijke. Door de rondingen in het plaatwerk geeft het design van het product een extra dimensie aan het product.

De mogelijkheden van plaat walsen bij VDL NSA Metaal:

De 3D plaat wals waar VDL NSA Metaal over beschikt is een 4 rollen wals, waarbij de voor en achterste rol CNC bestuurbaar is. 

De beide middelste rollen, klemrollen, hebben elk een diameter van rond 150 mm, dit is dus tevens de kleinste diameter plaat die gewalst kan worden. De plaat wals heeft een werkbreedte van 1500 mm, dat wil zeggen dat VDL NSA Metaal platen tot 1500 mm breed kan plaat walsen.

VDL NSA Metaal beschikt over meerdere plaat walsen met diverse afmetingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een offerte voor plaat walsen aan.

Offerte aanvragen