Platen walsen | metaal, rvs, en aluminium walsen

De toepassingen van de walsmachine

CNC walsen wordt toegepast voor het maken van ronde vormen in plaatwerk, het voordeel is dat er niet in dure gereedschappen voor kantbank of pers geinvesteerd hoeft te worden.
Omdat het een CNC gestuurde 4 rollen wals is kunnen er zowel compleet ronde vormen als rondingen op diverse plaatsen op de plaat gemaakt worden. Conisch walsen, profielwalsen, en plaatwalsen behoort ook tot de mogelijheden.

De wals heeft een opening van maximaal 17 mm. Dit geeft ons een groot voordeel, het zorgt er namelijk voor dat we ook platen met gekante zijkanten kunnen walsen, mits de zijkanten niet hoger zijn dan 17 mm. NSA maakt dan gebruikt van een kunsstof inlay voor het ondersteunen van de plaat.

Waar gebruikt VDL NSA Metaal de walsen voor?

De wals wordt veelal gebruikt voor beplatings delen van machines, electrische laadpalen, afschermkappen en dergelijke. Door de rondingen in het plaatwerk geeft het design van het product een extra dimensie aan het product.

Plaatbewerking walsen VDL NSA Metaal.jpg

De mogelijkheden van de walsmachine van VDL NSA Metaal:

De 3D plaatwerk wals waar VDL NSA Metaal over beschikt is een 4 rollen wals, waarbij de voor en achterste rol CNC bestuurbaar is. 

De beide middelste rollen, klemrollen, hebben elk een diameter van rond 150 mm, dit is dus tevens de kleinste diameter die gewalst kan worden. De wals heeft een werkbreedte van 1500 mm, dat wil zeggen dat VDL NSA Metaal platen tot 1500 mm breed kan walsen.

VDL NSA Metaal beschikt over meerdere walsen met diverse afmetingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan.

offerte aanvragen