Puntlassen

VDL NSA Metaal

VDL NSA Metaal is de specialist op het gebied van puntlassen van RVS, staal, aluminium, ongelegeerd staal, laaggeleerd staal, koperlegeringen en zink. VDL NSA Metaal heeft diverse moderne puntlasmachines staan om uw producten te kunnen puntlassen. Zo hebben wij laatst geïnvesteerd in nieuwe puntlasmachines met automatische aanvoer voor puntlasmoeren. Deze nieuwe puntlasmachines voldoen weer aan alle nieuwe eisen. Door de automatische aanvoer kunnen zeer grote projecten m.b.t. puntlaswerk op een efficiënte manier geproduceerd worden.

Puntlassen is een lasproces dat voornamelijk wordt toegepast op dunne metalen platen

Puntlassen hoe gaat het in zijn werk?

Puntlassen is een lasproces dat voornamelijk wordt toegepast op dunne metalen platen. De plaatdelen die moeten worden gepuntlast worden met kracht tussen twee elektroden ingeklemd.  Door in een korte tijd een hoge elektrische stroom door het product te sturen wordt er tussen de elektroden een hoge temperatuur bereikt waarna door de druk de plaatdelen samensmelten.

In onze eigen gereedschapmakerij ontwikkelen en produceren wij ook lasmallen voor het puntlassen. Deze lasmallen worden gebruikt voor het perfect positioneren van de diverse onderdelen die samen gepuntlast dienen te worden.

Puntlassen de voordelen

  • Met het puntlassen zijn hoge lassnelheden mogelijk.
  • Het puntlassen kent vele toepassingsmogelijkheden, vele materialen zijn lasbaar.
  • De korte duur van het puntlassen heeft als groot voordeel dat de lucht weinig kans heeft om het oppervlak te oxideren.
  • Bij puntlassen zijn de mogelijkheden voor mechanisering en automatisering erg groot.