Stiftlassen bij VDL NSA Metaal

Bij VDL NSA Metaal maken we gebruik van verschillende bewerkingsmethodes. Een bewerkingsmethode daarvan is stiftlassen, deze plaatbewerkingsmethode valt onder de groep lassen. Andere lasmethodes zijn: puntlassen, MIG/MAG-lassen, TIG-lassen, rolnaadlassen en robotlassen. Op deze pagina bespreken we de plaatbewerkingsmethode stiftlassen.

Stiftlassen

VDL NSA Metaal beschikt over de meest gebruikelijke lasmethodes zoals: MIG/MAG lassenTIG lassen, CO2 lassen en Argon lassen. Daarnaast beschik VDL NSA Metaal over de mogelijkheid om te stiftlassen. Stiftlassen is een lasprocedé waarbij een metalen staafje ook wel stud of stift vanuit een pistool aan een ondergrond wordt gehecht.

stiftlaspistool-en-draadstift.jpg

Stiftlassen plaatwerk

VDL NSA Metaal heeft geruime ervaring in stiftlassen.  We kunnen stiften aanbrengen op diverse materialen zoals Staal, RVS en Aluminium. Die laatste is een moeilijk te verwerken  materiaal. In de praktijk zie je vaak dat deze stiften niet ten alle tijden goed vast zitten. VDL NSA Metaal heeft hiervoor een oplossing en heeft in 2018 geïnvesteerd een stiftlasapparaat wat haar smeltproces meet en controleert. Indien hier een afwijking zit zal de machine een foutmelding geven. Door deze proceszekering is de foutkans van dit proces tot een miniemen beperkt.
Voordelen van stiftlassen

  • Eenzijdige bevestiging op de plaat waarbij de plaat niet doorboord hoeft te worden
  • Door geringe warmte inbreng geen tempratuur vervormingen in het basismateriaal
  • Toepasbaar op verzinkte materialen


CNC-stiftlassen

Stiftlassen wordt meestal handmatig toegepast middels een pistool. Voor dit pistool maakt VDL NSA Metaal positie mallen die op het product bevestigd worden. In deze mallen zijn gaten voorzien, waarin het pistool gepositioneerd wordt. Hierdoor wordt een hoge nauwkeurigheid bereikt en is de kans op fouten klein. Voor grotere series kan dit proces geautomatiseerd worden. Daarvoor heeft VDL NSA Metaal een CNC-stiftlasmachine. Deze machine last computergestuurd de stiften op de gewenste plek.

Wilt u meer weten over stiftlassen, neem dan contact op met een van onze specialisten.

contact opnemen

Wij zijn niet de goedkoopste maar integraal verdienen we geld voor u!

Bart Spackler | Directeur

LEES MEER OVER DE MOGELIJKHEDEN

 

"Ik vind het nog steeds een uitdaging om voor elk nieuw product een efficiënt gereedschap te ontwikkelen!"

Wim Driessen | Tool Manager

Lees meer over de mogelijkheden

 

Goede kwaliteit waarborgen voor een maximale klanttevredenheid, daar sta ik voor!

Hans van Dam | Kwaliteitsdienst medewerker

LEES MEER OVER DE MOGELIJKHEDEN

 

Door ons brede netwerk zijn we in staat snel te schakelen

Henk Nouwens | Logistiek manager

LEES MEER OVER DE MOGELIJKHEDEN