Stiftlassen

VDL NSA Metaal beschikt over de meest gebruikelijke lasmethodes zoals: MIG/MAG lassenTIG lassen, CO2 lassen en Argon lassen. Daarnaast beschik VDL NSA Metaal over de mogelijkheid om te stiftlassen. Stiftlassen is een lasprocedé waarbij een metalen staafje ook wel stud of stift vanuit een pistool aan een ondergrond wordt gehecht.

Stiftlassen plaatwerk

VDL NSA Metaal heeft geruime ervaring in stiftlassen.  We kunnen stiften aanbrengen op diverse materialen zoals Staal, RVS en Aluminium. Die laatste is een moeilijk te verwerken  materiaal. In de praktijk zie je vaak dat deze stiften niet ten alle tijden goed vast zitten. VDL NSA Metaal heeft hiervoor een oplossing en heeft in 2018 geïnvesteerd een stiftlasapparaat wat haar smeltproces meet en controleert. Indien hier een afwijking zit zal de machine een foutmelding geven. Door deze proceszekering is de foutkans van dit proces tot een miniemen beperkt.
Voordelen van stiftlassen

  • Eenzijdige bevestiging op de plaat waarbij de plaat niet doorboord hoeft te worden
  • Door geringe warmte inbreng geen tempratuur vervormingen in het basismateriaal
  • Toepasbaar op verzinkte materialen

CNC-stiftlassen

Stiftlassen wordt meestal handmatig toegepast middels een pistool. Voor dit pistool maakt VDL NSA Metaal positie mallen die op het product bevestigd worden. In deze mallen zijn gaten voorzien, waarin het pistool gepositioneerd wordt. Hierdoor wordt een hoge nauwkeurigheid bereikt en is de kans op fouten klein. Voor grotere series kan dit proces geautomatiseerd worden. Daarvoor heeft VDL NSA Metaal een CNC-stiftlasmachine. Deze machine last computergestuurd de stiften op de gewenste plek.

Wilt u meer weten over stiftlassen, neem dan contact op met een van onze specialisten.

Contact opnemen