De ponsmachines van VDL NSA Metaal

Op deze pagina vind je een overzicht van de ponsmachines van VDL NSA Metaal. Een methode voor het verkrijgen van uitslagen (vormen) uit een plaat is door middel van ponsen, dit wordt gedaan op een ponsmachine. Meer lezen over de bewerkingsmethode ponsen, dat kan op onze pagina bewerkingsmethodes.

Op deze pagina vindt u namelijk geen inhoudelijke informatie over de bewerkingsmethode, maar juist over de ponsmachines van VDL NSA Metaal. Er geprobeerd om op een begrijpelijke manier uit te leggen wat de ponsmachines voor VDL NSA Metaal betekenen.

Ponsmachines

TRUMPF 5000

csm_TruPunch-5000-product-picture_b218241447_c778abe8d7.jpg

Hierboven ziet u de TRUMPF 5000 ponsmachine. Dit is de ponsmachine waar VDL NSA Metaal gebruik van maakt. CNC ponsen is (computer) gestuurd, uitermate veilig en efficiënt. De TRUMPF 5000 is omringt door lasers die ervoor zorgen dat de machine stopt zodra iemand zich binnen de lasers bevindt. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van onze machine operators garanderen.

Verder is deze ponsmachine voorzien van een producten sorteer en verdeelstation, dit wil zeggen dat zodra de machine geponst heeft de producten automatisch sorteert op verschillende stations.

Ook is de ponsmachine zelfstandig in staat de metalen, stalen, aluminium en zelfs koperen en titanium platen op de bank van de machine te leggen. Het bewerken van koperen en titanium platen maakt VDL NSA Metaal uniek, meer lezen over de bewerking van deze materialen kan hier.

Kortom, de machine levert zelf de platen aan en sorteert vervolgens ook zelf de producten uit op verschillende stations. Deze ponsmachine kan volledig automatisch en zonder machine operator werken. Hierdoor hebben onze machine operators een compleet andere functie gekregen. De voornaamste taken van de machine operators van VDL NSA Metaal is het waarborgen van de kwaliteit van de producten, de machine draaiende houden en het onderhouden van de machine. Dat lijkt een simpel taakje, maar dat is het zeker niet. Een ponsmachine is namelijk een zeer uitgebreide machine en daarnaast wordt er veel materiaal en technische kennis gevraagd van de machine operator.

Geïnteresseerd geraakt na het lezen over onze ponsmachine. Vraag dan een offerte aan, of neem contact op.

Offerte aanvragen