Co-creatie

Co-creatie is een veel besproken term op onze website. Dat komt omdat VDL NSA Metaal zich onderscheidt door middel van co-creatie. Voor VDL NSA Metaal is co-creatie het met u als klant samenwerken aan het ontwerp én de productie van uw product of dienst. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring en deskundigheid in om er samen met u voor te zorgen dat uw product zo perfect en efficiënt mogelijk gemaakt wordt. Denk aan een efficiënte en kostenbesparende productie. Wij geven advies over het oplossen van knelpunten en garanderen hiermee een kwalitatief goed product. 

Door middel van co-creatie creëren we niet alleen een kwalitatief goed product maar ook een betrouwbare en langdurige samenwerking. Bij VDL NSA Metaal staat een langdurige en prettige samenwerking voorop, onze slogan is niet voor niets 'kracht door samenwerking'. Wij vullen elkaar aan en zo maken we elkaar samen sterk. Dit zijn de soort relaties waar VDL NSA Metaal voor gaat. Geloof niet alleen onze woorden, maar vooral die van onze klanten.

Hoe gaan we te werk?

Co-creatie met VDL NSA Metaal, het werkt als volgt.  In de meeste gevallen weet de klant precies hoe het eindproduct eruit moet komen te zien maar vaak niet hoe het geproduceerd moet worden. De klant heeft een tekening of soms zelfs een schets, beide gevallen zijn voor ons geen probleem.
 
Allereerst kijkt onze afdeling verkoop of het product past bij VDL NSA Metaal. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een opdracht niet bij ons bedrijf past. VDL NSA Metaal is namelijk gespecialiseerd in technisch moeilijk plaatwerk van middelgrote series (50-1000 stuks) in de materialen staal, RVS en aluminium. Uiteraard zijn wij ook in staat kleinere, grotere of producten van andere materialen te maken. Verkoop beoordeeld de aanvraag en geeft aan of het mogelijk is om de producten bij VDL NSA Metaal te laten maken. Indien dit niet het geval is, dan zullen wij met een advies komen waar de klant dan wel terecht kan.
 
De voorbereiding, de eerste stap naar een prachtige samenwerking. Samen met de werkvoorbereiders kijken wij naar de mogelijkheden. Dit hebben wij uiteraard achter de schermen al  voorbereid en willen dit vervolgens ook graag met de klant bespreken. We willen dan graag horen wat de ideeën zijn van de klant. Daarnaast bespreken we ook wat volgens ons de mogelijkheden, knelpunten en prijsrichtlijnen zijn. Ook is het mogelijk om een prototype te maken. Uiteraard nodigen we u ook uit voor een kop koffie en een  rondleiding door onze fabriek, want zoals we al eerder zeiden hecht VDL NSA Metaal veel waarde aan een prettige en langdurige samenwerking.
 
De testfase, dit is de fase waarin uiteindelijk de eerste producten geproduceerd worden. In deze fase zullen er veel gesprekken plaatsvinden, dit is belangrijk voor de realisatie van het product. Mogelijke problemen worden besproken waarbij we samen met u op zoek gaan naar de oplossing. Ook wordt er in deze fase concreet vastgesteld met welke bewerkingsmethodes het product moet worden gemaakt. Dit betekent dat ook de prijs en de productieduur concreter worden vastgesteld zodat ook de klant een beter inzicht heeft in wat  de kosten zijn en hoe lang de productietijd is. Er zal ook een prototype van de band rollen zodat we samen naar een tastbaar product kunnen kijken. Aan de hand van het prototype wordt er gekeken naar eventuele problemen, mochten die er zijn, en uiteraard de oplossingen daarvan.
 
Vervolgens, de productiefase. Wanneer deze fase is bereikt is het product klaar voor productie. Het product wordt geproduceerd en de kwaliteit wordt gecontroleerd door de kwaliteitsdienst.
 
Tot slot de evaluatiefase. Het komt voor dat er fouten worden gemaakt. Problemen en fouten zijn helaas onvermijdelijk, dat is in iedere organisatie zo. Maar het gaat erom hoe ze worden opgelost. Om ervoor te zorgen dat problemen en fouten niet meer voorkomen ontvangen de klanten regelmatig bezoek van onze verkopers. Tijdens dit bezoek zal de voortgang met betrekking tot de structurele oplossing van eventuele problemen en fouten worden besproken. Dit wordt uiteraard direct en snel gecommuniceerd binnen de organisatie in het kader van continue verbeteren. VDL NSA Metaal staat bij zijn klanten bekend als een organisatie met snelle en korte communicatielijnen en als een bedrijf dat flexibel is. Op korte termijn langskomen, ook dat is geen probleem! Wij staan altijd voor onze klanten klaar.

Geinteresseerd? Vraag dan een offerte aan!

Offerte aanvragen