Nabehandelingen

Nabehandelen is een bewerkingsmethode dat na afloop van het productieproces wordt uitgevoerd. Een nabehandeling wordt vaak uitgevoerd om de producten te beschermen tegen bijvoorbeeld weersomstandigheden of om de producten te voorzien van een stijlvolle uitstraling.

De meest voorkomende nabehandelingsmethodes zijn de volgende:

Lakken

Lakken is een nabehandelingsmethode waarbij de producten worden voorzien van een laklaag tegen corrosievorming en/of voor een stijlvolle uitstraling. In het geval van lakker wordt er vaak gekozen voor een KTL-lak.

Meer lezen over de nabehandelingsmethode lakken? Dat kan!

Lakken

Poedercoaten

Poedercoaten is een nabehandelingsmethode waarbij de producten worden voorzien van een poederlaag. Deze laag wordt op de producten gespoten en voorziet de producten van een extra dikke beschermingslaag. Poedercoaten is een bekende vorm van nabehandelen.

Meer lezen over de nabehandelingsmethode poedercoaten? Dat kan!

Poedercoaten

Verzinken

Verzinken is een nabehandelingsmethode waarbij de producten worden voorzien van een zinklaag. Dit wordt gedaan door de producten in een zinkbad te dompelen. Dit kan voorafgaand of na afloop van de productie van een productie.

Meer lezen over de nabehandelingsmethode verzinken? Dat kan!

Verzinken

Cleanroom verpakken

Cleanroom verpakken is een nabehandelingsmethode waarbij de producten worden verpakt in een zeer schone ruimte. Deze ruimtes zijn speciaal gemaakt voor het reinigen van producten, wat belangrijk is in sommige branches.

Meer lezen over de nabehandelingsmethode cleanroom verpakken? Dat kan!

Cleanroom verpakken

 

VDL NSA Metaal helpt u bij het nabehandelen van uw producten. Dit doen wij echter niet zelf. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een uitgebreid netwerk van partners opgebouwd waaraan we de nabehandelingsmethodes uitbesteden. De juiste partner wordt gekozen op basis van productspecificaties, zoals: seriegrote, zichteisen en de toepassing van het product.