Werkvoorbereiding

Binnen de organisatie heeft de werkvoorbereiding een belangrijke spilfunctie. De afdeling werkvoorbereiding is de schakel tussen verkoop, productie en klant. Deze afdeling bestaat uit 7 werkvoorbereiders die ieder zijn eigen klanten bedienen. Verder wordt de inkoop, facturatie en administratie vanuit deze afdeling geregeld.

 Werkvoorbereiding bij VDL NSA Metaal

Gereedschapmakerij

VDL NSA Metaal beschikt over gereedschapconstructeurs die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en tekenen van gereedschappen. Deze gereedschappen worden in onze eigen gereedschapmakerij gemaakt, hierdoor kunnen wij u nog beter van dienst zijn bij complexere producten. Dit voordeel wordt ook behaald bij grotere productieseries.

De kernactiviteit van onze werkvoorbereiders is het beoordelen van producten op maakbaarheid, het kiezen van goede bewerkingsmethodieken alsmede het bepalen van de bijbehorende productprijs. De afdeling werkvoorbereiding is het aanspreekpunt aangaande alle technische kwesties.

Werkvoorbereiding.png

Ontwerpfase

Tijdens de ontwerpfase wordt er gekeken naar een optimale productprijs / kwaliteitsverhouding, echter ook bij herhalingsopdrachten kunnen vaak nog verbeteringen doorgevoerd worden. Voor het genereren van uitslagen of aanpassen van tekeningen gebruikt VDL NSA Metaal het 3-D pakket Solidworks. 

Meer informatie over VDL NSA Metaal 

 Tekening.png